Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

Nőgyógyászati műtétek

A nőgyógyászati kórképek többsége gyógyszeresen kezelhető, azonban műtét nélkül sok esetben nem várható gyógyulás. Mindig mérlegelni kell a betegség és a műtéti kezelés kockázatait és így lehet a megalapozott döntést meghozni.

A laikusnak segítség nélkül nehéz megérteni, az operációk lényegét, de én fontosnak tartom, hogy pácienseim tisztában legyenek betegségükkel és a műtéti megoldás lehetőségeivel. A közös megbeszélések segítenek, hogy a beteg számára legkedvezőbb beavatkozást tudjam elvégezni.

A hüvelyi műtétek előnye, hogy nem járnak a has megnyitásával, a seb gyorsan és nyom nélkül gyógyul, hátránya, hogy a lábadozási szakban átmenetileg kellemetlenségekkel járnak.

Küret / abrasio

Lényege a hüvelyen és a méhszájon keresztül a méh üregének kiürítése, a méhnyálkahártya rétegből történő szövettani mintavétel céljából. Vérzészavarok, ultrahang során felismert vastag, burjánzó méhnyálkahártya, illetve félig lezajlott vetélések esetén gyakorta alkalmazott rutinszerű eljárás. Hogyan zajlik a műtét? Milyen kockázatai lehetnek a küretnek?

Konizáció / kúpkimetszés

Kóros citológiai lelet miatt végzett műtét, melynek lényege, hogy a méhnyakról eltávolított részben szövettani vizsgálattal lehet az elváltozásokat kizárni illetve megerősíteni. Bővebben a konizációról »

Méhszájplasztika

Főként a már többször szült nőknél kialakult sérült méhnyak műtétei helyreállítását értük ez alatt, amely csak negatív citológiai lelet esetén végezhető. Mikor javasolt a méhszájplasztika?

Vizelettartási zavar műtéti megoldása

Ahogyan a vizelettartási panaszok okai is sokfélék, ugyanúgy a megoldáshoz vezető út is többféle műtéttel lehetséges. Kinek milyen beavatkozás javasolt?

Histeroszkópia - méhtükrözés

Amíg a küret során gyakorlatilag "vakon" csak a tapintásunkra hagyatkozunk, a méhtükrözés során látjuk is a panaszt okozó elváltozásokat, így azok kezelése célzott. Bővebben a méhtükrözésről »

Laparoszkópia - hastükrözés

Amíg régen a nők hasát a legtöbb nőgyógyászati műtét esetén felvágták, ma már lehetőség van ugyanezt 3-4 apró lyukon át, úgynevezett "kulcslyuk-sebészeti" műtéttel elvégezni. Kisebb megterhelés a női szervezetnek, illetve szebb a kozmetikai eredmény. Bővebben a laparoszkópiáról » 

Petevezeték átjárhatóság vizsgálata laparoszkópal – Kromopertubáció

Azokban az esetekben, amikor a meddőség petevezeték eredetű lehet vagy ha a HSG vizsgálat eredménye bizonytalan, indokolt a diagnosztikus célú laparoszkópia. Hogyan zajlik a laparoszkópos kromopertubáció?

Ciszta eltávolítás – cisztektómia

A gyanús petefészek cisztákat indokolt esetben meg kell operálni. Milyen módjai vannak a ciszta eltávolításának? Milyen következményei lehetnek ennek? Bővebben a petefészek ciszta eltávolításról

Endometriózis műtét

Mivel az endometriózis csak műtét során vett szövettani mintával igazolható, illetve az endometriózis által okozott panaszok így egyúttal gyógyíthatók, indokolt esetben laparoszkópiát szoktunk végezni. Milyen beavatkozásokra kerülhet sor műtét során igazolt endometriózis esetén? 

Laparotomia – hasmetszés 

Egyes bonyolult esetekben nem lehet elkerülni a nyitott hasi műtétet és csak így válik mód a teljes gyógyulásra. Mit kell tudni a nyitott hasi műtétről?

Császármetszés

Hogyan zajlik a császármetszés? Milyen sebre lehet számítani utána? Erről bővebben »

Petefészek eltávolítás

Érdemes tudni, hogy ha sor kerül a petefészkek eltávolítására, az milyen hosszútávú következményekkel járhat. Bővebben a petefész(k)ek eltávolításáról »

Méheltávolítás

Ha a méh további megtartása káros a női szervezetre vagy annak eltávolítása feltétlenül szükséges, számos mód van az operáció kivitelezésére. Milyen lehetőségeink vannak? Erről bővebben

Onkológiai műtétek

A legtöbb nőgyógyászati daganat onkológiai kezelése műtéttel a legsikeresebb, ezt lehet kiegészíteni bizonyos esetekben kemotherápiával, illetve sugárkezeléssel. Milyen műtéti segítség létezik a daganatos betegek számára? Erről bővebben »


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99


Rendelő

Bp. VII. kerület
Madách Imre út 11.

(kapucsengő: 13)

weboldal

Bejelentkezés

Online bejelentkezéshez kattintson ide

telefonszám:

+36 1 456 78 99

(munkanapokon: 08-20 óráig)