Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

Chlamydia fertőzés

A Chlamydia típusosan nőgyógyászati szervek, a méhnyak és egyéb kismedencei szervek gyulladását szokta okozni. A fertőzés sokszor tünetmentes csak a nőgyógyászati vizsgálat során merül fel. Bő sárgás folyással járhat. Nemi úton terjedő betegségről van szó, tehát az óvszer használatával a fertőzés megelőzhető.

Ha a gyulladás hosszasan fennáll, a kórokozó a méhnyakon keresztül feljuthat a kismedencébe és petefészek gyulladást okozhat. Ha a kismedencei gyulladás is hosszasan megfelelő kezelés nélkül fennáll, akkor komoly komplikációk alakulhatnak ki.

A Chlamydia fertőzés során a kismedencei szervek között összenövések, összetapadások alakulhatnak ki, amely alhasi fájdalomhoz, de akár meddőséghez is vezethet. Erre utalhat, ha a petevezeték a meddőségi kivizsgálás során nem átjárható. Bővebben a meddőségről itt

A Chlamydia kimutatása esetenként nem könnyű, mert a kórokozó a sejtekben bújik meg és a betegség sokáig tünetmentes is lehet, de speciális laborvizsgálattal a hüvelyből vett mintában a kórokozó kimutatható és ilyenkor a megfelelő antibiotikus kezelés alkalmazható. A partner kezelése is indokolt.

Ha Önnek alapos gyanúja van a fenti betegségre jelentkezzen nőgyógyászati vizsgálatra!


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99