Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

CT / MR

Bizonyos esetekben a nőgyógyászati vizsgálatot és a nőgyógyászati ultrahang vizsgálatot ki kell egészíteni speciális képalkotó vizsgálatokkal, amelyek a belső szervekről igen pontos képet adnak. Különösen fontos ez súlyos vagy daganatos betegségek gyanúja esetén.

CT

A vizsgálat tulajdonképpen egy speciális sorozat röntgen vizsgálatot jelent, amelyet egy csőszerű berendezésben fekve szoktak elvégezni. Mivel röntgensugárzást használ, várandósoknál nem vagy csak igen speciális esetben szabad elvégezni! A vizsgálat ideje változó lehet. Egyes esetekben vénás szert, úgynevezett kontrasztanyagot is javasolnak, amely a kép minőségét javítja. az eredményt fotón, CD lemezen és írásos lelet formájában adják ki, melyet a kezelőorvossal kell megbeszélni.

MR

Hasonlóan a CT-hez egy speciális képalkotó vizsgálat, amely nem röntgensugarat, hanem mágneses hullámokat használ. Emiatt fémet a szervezet nem tartalmazhat! Sem beültetett fogak, sem csípőprotézis, sem pacemaker mellett nem szabad elvégezni, azonban terhességben nem okoz szövődményeket. Szintén egy csőszerű berendezésben fekve készül a kép, melynek eredményét CD lemezen és írásos leletként adják oda.

Mivel ezen vizsgálatok igen költésgesek, csak indokolt esetben javasoltak! Ha Önnek beutalóra van szüksége, keressen fel!


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99