Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

Hormonvizsgálatok

nőgyógyászati hormonvizsgálat

A női szervezet működése bonyolult hormonális szabályozás alatt áll. Ha ez az egyensúly felborul, az kóros állapotokhoz vezethet. Vérzési rendellenesség, meddőség, szőrösödés, pattanások, hajhullás, tejcsorgás, hőhullámok mind hormonális okra utalhatnak.

A hormonok megbízható kimutatása csak vérből lehetséges, melyhez bonyolult, drága módszerek szükségesek. Sok helyen a háziorvos illetve a lakóhely szerinti laboratórium sem tudja anyagi okok miatt a vizsgálatokat elvégezni. Ezért tettük térítés ellenében elérhetővé a hormonlaborokat rendelőnkben. 

A nőgyógyászati vizsgálat során a panaszok és a klinikai kép alapján lehet eldönteni, mikor melyeik hormon ellenőrzésre van szükség.

A női nemi hormonok mellett a férfi hormonok, a pajzsmirigy hormonok, az agyalapi mirigy hormonjainak, a tejelválasztásért felelős hormon, a mellékvese hormonok vizsgálata válhat szükségessé.

Mivel a hormonok minden ciklusban változnak, ezért akár több vérvételre is szükség lehet. A hormonvizsgálatokhoz, ha külön nem mondják, nem kell éhgyomorra maradni, viszont a vérvételt a ciklus meghatározott napján vagy napjain kell elvégeztetni.

Az eredmények alapján a pontos diagnózis és megfelelő kezelés is megállapítható.

Ha Önnek hormonális problémája van vagy hormonvizsgálatot szeretne, jelentkezzen nőgyógyászati vizsgálatra!


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99