Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

A fogamzásgátlástól és az egyszerű panaszoktól a gyógyszeresen kezelhető gyulladásokon és az alhasi fájdalmon és a meddőségi kivizsgáláson át a műtéti megoldást igénylő daganatos nőgyógyászati megbetegedésekig…

Kismamáknak

A családtervezéstől, a terhesség megállapításától, a terhesgondozáson és szülésen át a gyermekágyig illetve a szoptatásig. Ugyanitt bővebben a vetélésről, a veszélyeztetett terhességről, a terhességi szövődményekről…

Szűrővizsgálatok

Nőgyógyászati rákszűréstől és ultrahangos vizsgálattól a nemi betegségek (HPV, Chlamydia, stb.) kiszűrésén át a az emlőszűrésig...

(A terhességi szűrővizsgálatokat lásd a Kismamáknak című aloldalon)

dr. Tömösváry Zoltán szülész-nőgyógyász

Bemutatkozás

1976-ban születtem Budapesten. Családomban számtalan pedagógus mellett igen sok orvos is van, így én ezt a hivatást már hagyományként igyekszem tovább vinni. Három gyermekem van.

A nagykállói Korányi Frigyes Gimnázium német-magyar kéttannyelvű szakán érettségiztem, majd sikeresen felvételiztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemre, Budapestre.

Az egyetem alatt, 2003-ban fél évet töltöttem Kölnben Erasmus ösztöndíjjal Németországban, az Universitat zu Köln Női Klinikáján, illetve Gyermekklinikáján, ahol számos hasznos dolgot tanultam.

2003-ban diplomáztam a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán.

Miért nőgyógyász?

A diploma után a szakképzésemet szülész-nőgyógyász rezidens orvosként a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján kezdtem. Ekkor ismertem csak fel igazán a szülész-nőgyógyász szakma szépségeit és nehézségeit.

Természettudományos kíváncsiságom még mindig, szinte naponta talál magának új csodát vagy felfedeznivalót. És mi más lehet szebb egy új élet kezdeténél…

Mivel az egyetemi klinikák a szülészet-nőgyógyászati ellátás szakmai csúcsát képezik és ennek megfelelően munkahelyemen a betegellátás színvonala magasan a budapesti és az országos átlag felett van, további karrieremet is itt tervezem.

Kezdetben klinikai orvosként, majd kinevezésemet követően egyetemi tanársegédként főállásban az Egyetem alkalmazottja maradtam. Így a biztos kórházi háttér, a modern nőgyógyászati műtő, a várandós és nőgyógyászati fekvőbeteg osztályok és a felújított otthonos Szülőszoba mind betegeim rendelkezésére is áll.

Munkahelyemen az orvosláson kívül az orvostanhallgatók, a szülész-nőgyógyász szakorvosjelöltek gyakorlati és elméleti oktatásában is részt veszek egyetemi tanársegédként.

2009-ben szereztem szakvizsgát szülészet-nőgyógyászatból.

Ezen felül az egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán védőnőknek, szülésznőknek tartok órákat.

Amikor a szülészeti és nőgyógyászati magánrendelésemet megkezdtem, az volt a célom, hogy igényes ellátást nyújthassak Budapest központjában pácienseimnek. Magánpraxisomban teljes-körű nőgyógyászati szűrővizsgálatot, terhesgondozást és ultrahang-diagnosztikai tevékenységet végzek, de azóta is a SE II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika főállású orvosa maradtam.

Szülészeti-nőgyógyászati ultrahang-diagnosztikából emelt szintű „B” típusú minősítő vizsgával rendelkezem.

A szakmai továbbfejlődés nélkülözhetetlen velejárójaként gyakran veszek részt tudományos továbbképzéseken, konferenciákon, ahol rendszeresen elő is adok különböző témakörökben,

PhD kutató tevékenységet a SE doktori iskolájában  folytatok, emellett endokrinológiai területen igyekszem tudásomat kibővíteni.

Érdeklődési területem a meddőség kivizsgálása és kezelése, illetve a nőgyógyászati betegségek endoszkópos (hastükrözés útján történő) műtéti megoldásai.

Német és angol nyelven beszélek és betegellátást is végzek.

Tagságok:

Magyar Nőorvos Társaság
http://www.mnt.hu

Magyar Nőgyógyászati Endoszkópos Társaság
http://www.laparoscopia.hu

Magyar Szülészeti Nőgyógyászati Ultrahang Társaság
http://www.msznut.hu

Dr. Tömösváry Zoltán

Rendelő

Bp. VII. kerület
Madách Imre út 11.

(kapucsengő: 13)

tovább a weboldalra

Bejelentkezés

Online bejelentkezéshez kattintson ide

telefonszám:

+36 1 456 78 99

(munkanapokon: 08-20 óráig)

nőgyógyászati magánrendelés

Keddenként, előzetes bejelentkezés követően:

Budapest, VII. kerület

Károly körút 13-15.

II. emelet 12.

111-es kapucsengő

jobb oldali lépcsőház