Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

Nőgyógyászati szűrővizsgálatok

A vizsgálat célja, hogy még gyógyítható, szövődménymentes fázisban találja meg a betegséget.

Az évente elvégzett nőgyógyászati vizsgálat során minden alkalommal sort kell keríteni a szeméremtest, a hüvely, a méhszáj, a méhtest és a méhfüggelékek (petefészkek és petevezetékek), ill. az emlők vizsgálatára.

A vizsgálat tartalmazza a méhnyak citológiai mintavételét, szükség esetén a kismedence hüvelyen keresztül történő vizsgálatát.

Az alapvizsgálat szükség esetén kiegészíthető egyéb diagnosztikai vizsgálattal, pl. ultrahang, vérvétel, stb. is.

Nőgyógyászati szűrővizsgálat – Rákszűrés / Citológia

Hogyan zajlik egy nőgyógyászati vizsgálat? Milyen gyakran érdemes bejelentkezni? Tovább »

Fertőző / nemi betegségek szűrése 

A klasszikus nemi betegségek, a szifilisz, gonorroea, herpesz helyett manapság nagyobb jelentőséggel bírnak a HPV / Humán papillómavírus, a candida és a chlamydia szűrése. Milyen panaszokat okozjatnak? Hogyan lehet ezeket a betegségeket kimutatni? Tovább »

Emlőszűrés 

Mivel az emlő daganatos betegségei kb. 10-ből egy nőt érintenek, az emlők rendszeres vizsgálata minden felelős gondolkozású nőnél elengedhetetlen. A havonta javasolt önvizsgálat mellett rendszeres emlő ultrahangot, másoknál mammográfiát (emlő röntgen) kell végezni. Hány évesen kell a szűrést elkezdeni? Tovább »

Thrombózis hajlam szűrése / V-ös faktor Leiden mutáció

A mélyvénás thrombózis nem időskorban alakulhat ki! Fiatal nőknél akár a fogamzásgátló tabletta szedése is kiválthat thrombózist és tüdőembóliát! Mielőtt elkezdené a tablettát érdemes kivizsgáltatni, hogy milyen magas ennek a kockázata! Tovább »

Laborvizsgálatok

Mit jelent a vérkép vizsgálat? Mi a vizeletvizsgálat lényege? Miért javasolt az orvos vérvételt?
Tovább »

CT / MR vizsgálat

Mit jelent a CT? Kinél lehet MR vizsgálatot végezni? Hol végeznek ilyen speciális vizsgálatot?
Tovább »

Konzulens kollégák

Több szem - többet lát! A komplikáltabb vagy ritka esetekről mindig érdemes másokkal, adott területen jártas kollégákkal konzultálni. Igyekszem az évek alatt kialakult orvosi-szakmai kapcsolataimat pácienseim javára fordítani, mert tudom, hogy a személyes kontaktus nagyon fontos ebben a bizalmi helyzetben. Itt találja az általam ajánlott kollégákat. Tovább »

Terhességi szűrővizsgálatok (Lásd: terhesgondozás!)

 


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99