Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

Nőgyógyászati rákszűrés

nőgyógyászati rákszűrésA rákszűrés a nőgyógyászati vizsgálat része, a méhnyak, a méh, a petefészkek, a szeméremtest és az emlők speciális vizsgálatát jelenti. Panaszmentesség esetén is évente legalább egy alkalommal javasolt elvégeztetni. Bővebben a nőgyógyászati vizsgálat menetéről »

A méhnyakrák szűrése a citológia, melynek során hüvelyi feltárásból egy kis pálcikával veszünk kenetet rákszűrés céljából. Ez nem szokott kellemetlen lenni, maximum enyhe menstruációs görccsel járhat, ami hamar múlik.

A levett mintát tárgylemezre visszük fel, ezt később citopathológus szakemberek mikroszkóppal értékelik. Bővebben a citológiai leletekről »

Akiknek a családjában az egyes nőgyógyászati betegségek az átlagosnál gyakrabban fordulnak elő vagy akik fokozott kockázatnak vannak kitéve, a szűrővizsgálatokat nem elég évente elvégezni.

Például amennyiben magas kockázatú HPV (Humán Papillóma Vírus) fertőzés igazolódik valakinél, akkor gyakrabban általában (3-)6 havonta javasolt a méhnyakrák szűrése.


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99