Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

Nemi úton terjedő betegségek

Azon betegségek, amelyeket a párok a szexuális együttlét alatt egymásnak átadhatnak, tartoznak ide. Elterjedt az angol rövidítése is, mely szerint STD-nek, sexually transmitted disease-nek is nevezzük ezen fertőzéseket. A nemi úton terjedő betegségeket egyedül a gumióvszer rendszeres használatával lehet megelőzni! Bővebben a fogamzásgátlási módszerekről

Az egyszerű, akár magától gyógyuló enyhe fertőzésektől, a makacs, nehezen gyógyítható gyulladásokon át az életre szóló, sőt időnként súlyos szövődményeket okozó betegségekig széles a spektrum.

Fontosabb nemi úton terjedő betegségek:

A szexuálisan terjedő betegségek a tünetek és panaszok alapján illetve a nőgyógyászati vizsgálat során igazolhatók. Némelyek egyszerűen, mások csak bonyolult mikrobiológiai vizsgálattal mutathatók ki a hüvelyváladékból vagy vérből vett mintából. Az egyszerű mikroszkópos vizsgálat már néhány napon belül eredményt adhat, de a speciális diagnosztikai eljárások akár hetekig tarthatnak.

Nem minden esetben érdemes ezért kivárni az eredményt, a kezelést már a valószínű diagnózis alapján el lehet kezdeni, legfeljebb módosítani kell a gyógyszerelést.

Ilyen típusú betegség esetén a partner kivizsgálása is fontos, mert nem elég, ha csak a pár egyik tagja gyógyul ki a betegségből, hiszen ezt követően a partnertől újra elkaphatja a fertőzést. A teljes gyógyulásig ilyenkor az óvszer használata is elengedhetetlen.


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99