Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

Kismamáknak

A családtervezéstől, a terhesség megállapításától, a terhesgondozáson és szülésen át a gyermekágyig illetve a szoptatásig és ezutánig. Itt talál bővebben információt a veszélyeztetett terhességről, a terhességi szövődményekről…

Családtervezés - Gyermeket szeretnénk 

Az előrelátóan gondolkodók felkészülnek az anyaságra. Milyen előkészületek javasoltak? Tovább »

Terhesség megállapítása 

Ha a menses késik minden olyan esetben szükséges igazolni vagy kizárni a terhességet, ha a fogamzásgátlás nem történt illetve bizonytalan volt. Fontos ez a gyermekvállalóknak és azoknak is, akik egyelőre nem szeretnének terhességet. Lehet, hogy terhes vagyok? Tovább »

Terhesgondozás - Vizsgálatok a terhesség alatt

A terhesgondozás célja, hogy anya és magzata a terhesség és a szülés során maximális biztonságban legyenek! A szűrővizsgálatok, melyek egy része kötelező, más része javasolt, azért fontosak, mert segítenek elkülöníteni a normális és a kockázatos terhességet. Míg a normál terhességben csak az alapvizsgálatok szükségesek, addig rizikós esetekben kiegészítő vizsgálatokra lehet szükség. Sajnos sehol a világon nem lehet minden rendellenességet kiszűrni, de törekedni kell rá! Azt kell, hogy érezzük, mindent megtettünk azért, hogy egészséges gyermeknek adjunk életet! Tovább »

Terhességi panaszok

Minden kismamánál vannak rosszullétek? Melyek a leggyakoribb tünetek? Mi az ami még normálisnak számít? Tovább »

Rosszullétek és hányinger 

Görcsök a terhesség alatt

Vérzés a terhesség alatt 

Vizesedés - ödéma

Aranyér a terhesség alatt

Veszélyeztetett terhesség

Milyen kóros állapotok fordulnak elő a terhesség alatt? Mikor kell táppénzre mennem? Milyen tünetek esetén kell azonnal a Klinikára befeküdni? Szülhetek normális úton is?  Tovább »

Fenyegető vetélés 

Fenyegető koraszülés

Előlfekvő lepény

Terhességi cukorbetegség – GDM 

Terhességi magasvérnyomás – Toxaemia 

Ikerterhesség

Szülés

Számtalan kérdés merül fel az emberben a szülés előtt, igyekszünk áttekintő képet adni, hogy a kismamák nem féljenek az ismeretlentől. Hogyan zajlik a szülés, mire számíthatok? Mikor kell elindulni a Kórházba? Van lehetőség Epidurális érzéstelenítésre? Papás szülést szeretnénk, ez lehetséges? Van lehetőség meglátogatni a Szülőszobát? Tovább »

Szülőszoba

Szülészeti fájdalomcsillapítás – Epidurális érzéstelenítés

Császármetszés

Milyen esetekben nem lehet hüvelyi úton szülni? Hogyan zajlik a császármetszés? Szülhetek még császármetszés után? Császármetszést szeretnék, meg lehet ezt előre beszélni? Tovább »

Köldökzsinór össejt levétel

Kinek javasolt mindenképp a köldökzsinór vér levétele őssejt nyerése céljából? Mennyibe kerül? Tovább »

Szoptatás 

Mit kell tennem, hogy legyen tejem és szoptathassak? Hogyan kell fejni? Mikor javasolt a tápszer? Tovább »

Gyermekágy – Szülés utáni 6 hét

Mikor megy le a hasam? Mikor jön az első menstruációm? Meddig szoptassak? Mikor lehet elkezdeni a tornát? Tovább »

Gyakorló anyukáknak

Hasznos praktikák szülőtől szülőnek. Meg is oszthatja másokkal tanácsait. Fürdetésről, hozzátáplálásról, oltásokról stb. Tovább » 


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99