Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

fogamzásgátlás

Fogamzásgátlás

Minden nő más és más, ezért kell a fogamzásgátlást is egyénre szabottan alkalmazni. Más módszer javasolt egy tininek, és más egy többgyermekes anyának.

Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú, illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket is bemutatjuk.

Egyre több lehetőség közül választhatunk, így mindenki megtalálhatja az ideálist.

Gumióvszer

A legegyszerűbb és szexuális fertőzési szempontból az egyetlen biztonságos lehetőség a mai napig a gumióvszer. Milyen hibákat lehet elkövetni a használata során? Bővebben az óvszerről »

Helyi fogamzásgátlók

Legismertebb képviselőjük a Pharmatex, amely egy olyan lokális fogamzásgátló módszer, amely az ondósejteket a hüvelyben pusztítja el. Kinek javasolható? Mi az a pesszárium? Bővebben a helyileg használható fogamzásgátlókról »

Fogamzásgátló tabletta

Alacsony hormontartalmú tabletták esetében már kamaszlányok is teljes védettséget nyerhetnek a terhesség ellen. Ebben a korban a maximális biztonsága fő szempont, és ebben nem lehet kompromisszum. Ezek a tabletták már nem a 60-as évekbeli szexuális forradalom szerei, hanem azok megszelídített változatai. Mi számít alacsony hormontartalmúnak? Melyik tabletta nem hizlal? Bővebben a modern hormonális fogamzásgátlásról »

Fogamzásgátló hüvelygyűrű – Nuvaring

Új és okos lehetőség a hüvelygyűrű, amely a tablettához hasonlóan hormonokat tartalmaz, de a bevitel módja nem szájon át, hanem a hüvelyen keresztül történik. A gyűrű egy puha karika, amely felhelyezve adja le a tartalmát. Utóbbi esetben a hatóanyagok a hüvelyből szívódnak fel, így a májat a dózis jelentős része elkerüli, ezzel kímélve is azt. Kinek javasolt a hüvelygyűrű? Bővebben a hüvelygyűrűről »

Spirál – méhen belüli eszköz

Világszerte elterjedt, megbízható módszer, amelyet hosszabb távra javaslok. Ha Ön már szült, 3-5 éven belül nem tervez terhességet, nem óhajtja szervezetét gyógyszerekkel (hormonokkal) megterhelni, esetleg az óvszertől is idegenkedik, akkor optimális választás lehet a méhen belüli spirál. Hogyan működik a spirál? Mikor kell felhelyezni? Erről bővebben »

Hormontartalmú spirál – Mirena

A Mirena egy méhen belüli fogamzásgátló, melynek lényege, hogy egy hormon tartalmú eszközt helyeznek a méh üregébe és ez az anyag ott fejti ki a hatását. Így mind mechanikus, mind hormonális úton gátolja a terhesség létrejöttét. Kinek ajánlható a Mirena? Erről bővebben »

Esemény utáni / 72 órás fogamzásgátló tabletta

Attól, ha valaki egyáltalán nem védekezik a nem kívánt terhesség ellen csak egy rosszabb van, ha valaki a terhesség megszakítást választja. Sokan nem tudják, hogy az aktus után 3 napon, vagyis 72 órán belül van még egy utolsó lehetőség a védekezésre. Mikor lehet ilyen tablettát kérni? Erről bővebben »

Természetes fogamzásgátlási módszerek

Egyre elterjedtebbek a természetes, úgynevezett alternatív fogamzásgátlási módszerek, amelyek nem terhelik a női szervezetet a hormonális gyógyszerhatóanyagokkal, hanem a termékeny napok kiszámításával és ezek elkerülésével adnak egészen hatékony technikát a kezünkbe. Ilyen esetben azonban a terhesség kialakulása egyáltalán nem olyan ritka, ezért ezt a módszert csak azoknak ajánlom, akik esetlegesen megfogant terhességüket megtartanák. Bővebben a természetes fogamzásgátlásról »

Művi meddővé tétel – sterilizáció

A családtervezés lezárásával felmerül a kérdés, milyen módszer a legalkalmasabb fogamzásgátlási célból. Azok részére, akik már biztosan nem kívánnak terhességet több módszer javasolható. Korábban 35 év felett vagy 3 élő gyermek esetén volt törvényi lehetőség végleges meddővé tételre, azonban nemrégiben megváltozott ennek a szabályozása. Kinél lehet a művi meddővé tételt elvégezni? Tovább »

Fogamzásgátlási módszer

Pearl-index (PI)

hormontartalmú méhen belüli eszköz / Mirena

0,1-0,8

művi meddővé tétel / sterilizáció 

0,1-1,0

hormonális fogamzásgátló tabletta

0,1-2,0

mini tabletta (szoptatás alatti)

0,5-6,0

esemény utáni tabletta

1,5-3,5

méhen belüli fogamzásgátló eszköz / spirál

1,5-4,5

óvszer

4-15

megszakított közösülés

12-42

cikluskontroll – naptár módszer

14-47

hőmérős módszer

14-47

pesszárium

18-20

hüvelyi öblítés

25-45

fogamzásgátlás nélkül

70-85

 


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99


Rendelő

Bp. VII. kerület
Madách Imre út 11.

(kapucsengő: 13)

weboldal

Bejelentkezés

Online bejelentkezéshez kattintson ide

telefonszám:

+36 1 456 78 99

(munkanapokon: 08-20 óráig)