Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

Gumióvszer – kondom

fogamzásgátlás, gumióvszerA gumióvszer, más néven kondom az egyetlen védekezési módszer, amely megvéd a szexuálisan terjedő betegségektől. Ezért minden korosztályban kivétel nélkül ajánlható megoldás. Bővebben a szexuálisan terjedő betegségekről »

Hátránya, hogy sokan nehézkesnek, zavarónak találják, illetve hogy ez a módszer sem nyújt 100%-os biztonságot.

Elsőként ajánlott fiatal lányoknak, olyanoknak, akik nem stabil párkapcsolatban vannak, illetve azoknak, akik valamilyen okból nem szedhetnek fogamzásgátló tablettát.

Az óvszer használatát elsajátítani nem bonyolult, leggyakoribb hiba, ha kifordítva próbálják felvenni, illetve ha csak az aktus legvégén használják. Utóbbi esetben a hatékonysága megkérdőjelezhető.

Többfajta kiszerelésben létezik, az üzletekben kapható márkásabb termékek közül mindegyik megfelel a minőségi elvárásoknak.

Igazán ritka, de előfordul allergiás reakció is a használata esetén, ilyenkor alkalmazása ellenjavallt. Esetleg érdemes allergológussal konzultálni, ha mindenképp ezt a módszert preferáljuk.

Bizony időnként előfordul, hogy az óvszerrel való védekezés nem sikerül, mert a kondom elszakad vagy túl későn kerül fel. Ilyenkor kiegészítő, úgynevezett esemény utáni fogamzásgátlást kell alkalmazni. Erről bővebben »


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99


Rendelő

Bp. VII. kerület
Madách Imre út 11.

(kapucsengő: 13)

weboldal

Bejelentkezés

Online bejelentkezéshez kattintson ide

telefonszám:

+36 1 456 78 99

(munkanapokon: 08-20 óráig)