Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

Vizelettartási zavar és medencesüllyedés műtéti megoldása

Ahányféle oka lehet a vizelettartási zavarnak, azaz az inkontinenciának, annyiféle megoldás jön szóba. Ezért az alapos kivizsgálás segít a megfelelő kezelés kiválasztásában. Nőgyógyászati vizsgálat során a hüvely és a méh anatómiai helyzetét kell először ellenőrizni. Ilyenkor segít, ha azt kérjük a pácienstől a vizsgálat közben, hogy préseljen. Hólyagsérv, végbélsérv, méhsüllyedés derülhet ki ilyenkor.

Urodinámiás vizsgálat

Ez a speciális ambulánsan végzett vizsgálat a hólyag, a hüvely és a medencefenék izmainak tónusát és a vizelet mennyiségét tudja számszerűsíteni, ill. egy grafikonon ábrázolni. Minden kezelés és műtét előtt indokolt elvégezni, hogy a legmegfelelőbbet választhassuk.

Konzervatív kezelés

A hüvelyfal erősítése intim torna segítségével az alapja minden kezelésnek. A hasűri nyomás csökkentése céljából a fogyás is kívánatos. Változókor után észlelt panaszoknál helyi hormonpótlás is enyhítheti az egyszerű eseteket.

Ha szükséges, a nőgyógyászati, az urológiai vizsgálat, és különösen az urodinámiás vizsgálat segíthet a műtét megválasztásában. Ha  a vizelettartási zavar oka nőgyógyászati eredetű, akkor az alábbi műtétek jöhetnek szóba:

Hüvelyfalplasztika (mellső-hátsó)

A hólyagsérv (cystocele) és a végbélsérv (rectocele) a mellső, illetve a hátsó hüvelyfal süllyedését jelenti és a megváltozott anatómia vezet a kóros kismedencei nyomásviszonyokhoz. A hüvely falának szűkítésével a vizeletcsepegés ezen esetei megoldhatók. A műtétet altatásban vagy gerincközeli érzéstelenítésben végezzük, az operáció hossza kb. fél óra. A műtét után a húgyhólyagban átmenetileg katétert hagyunk, de ezt néhány nap után eltávolítjuk. A sikeresen elvégzett műtét hatékonysága elég jó, de sajnos bizonyos esetekben a panaszok kiújulnak, ilyenkor vagy ismételt plasztikát vagy más műtéti típust kell választani

TVT műtét / TOT Műtét / Szalag műtét

Egy frappáns és igen hatékony műtét során egy speciális szalag segítségével emeljük meg a húgycsövet úgy, hogy a záróizom funkciója elegendő legyen. Lágyéki és hüvelyi bemetszésekből egy különleges kampóval húzzuk helyére a szalagot vagy hálót, amely véglegesen a testben marad. A műtét hatékonysága igen meggyőző, a műtétet munkahelyemen egyre nagyobb számban igen jó eredményekkel végezzük. Bár a háló igen drága, indokolt esetekben már OEP támogatással is elérhető. A műtét eredménye igen látványos és a hálónak köszönhetően tartós.

Hüvelyi Háló műtét

Nem csak a húgcső alátámasztására, hanem a megsüllyedt hüvelyfal és méhnyak eredeti helyéhez történő rögzítésére is alkalmas lehet a mesterségesen kialakított háló. A hüvelyi háló műtét nagyon hatékony és tartós eredményt ad. A magas költségeket indokolt esetekben az  OEP támogatás ellensúlyozza.

Hüvelyfelfüggesztés laparoszkóppal

Megnyúlt szalagok miatt megsüllyedt kismedence esetén a kismedence csontjaihoz, mint fix pontokhoz lehet felfüggesztést végezni speciális hálóval. A felfüggesztést a süllyedt hüvelycsonk, de még megtartható méh esetén is el lehet végezni. Bár a műtét összetett, hastükrözéses behatolásból is lehetőség van a méh felhúzására a hasüregbe, így az eredeti anatómiai helyzet visszaállítására. A hüvelyi hálóhoz képest különlegessége, hogy az eredetihez leginkább közeli hüvelyhossz és anatómia állítható így vissza. Fiatalabb korban, aktív nemi élet esetén ez jobb megoldás lehet a hüvelyi hálónál.

Bővebben a laparoszkópiáról »

Méheltávolítás

Ha a méh szalagjai megnyúltak és a méh annyira lesüllyedt, hogy az idegentest érzést okoz a hüvelyben vagy netalán a hüvelyen át boltosul, akkor a végleges megoldás a hüvelyi méheltávolítás lehet a hüvelycsonk rögzítésével. Bővebben a méheltávolítás típusairól »

A többi műtéti típust ritkábban végezzük, ha kell azokat személyre szabottan a páciens alkata és a panaszok jellege alapján módosítva végezzük el. 

Fontos tudni tehát, hogy a vizelet elcsepegése sohasem normális jelenség és az életkortól függetlenül léteznek jó megoldások minden egyes esetre! Panasz esetén az első lépés a kivizsgálás!


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99


Rendelő

Bp. VII. kerület
Madách Imre út 11.

(kapucsengő: 13)

weboldal

Bejelentkezés

Online bejelentkezéshez kattintson ide

telefonszám:

+36 1 456 78 99

(munkanapokon: 08-20 óráig)