Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

Vizelettartási zavar – inkontinencia

Az inkontinencia, azaz a vizelettartási zavar sajnos bármelyik nőnél panaszokat okozhat, de hajlamosít rá a többszöri szülés, az elhízás és a hormonhiányos állapot. Mivel utóbbiak sok nőt érintenek, érdemes tudni, hogy a vizelettartási problémák hogyan előzhetők meg, illetve a tünetek hogyan kezelhetőek.

A női vizelettartási zavar alapvetően a nőgyógyászat és az urológia határterületét képezi, ezért mindkét szakma foglalkozik vele, de tapasztalatom szerint a hölgyek előbb keresnek fel nőgyógyászt a panaszaikkal. Már az általános nőgyógyászati vizsgálat során is lehet sejteni a későbbi tüneteket. Ha a méhtartó szalagok vagy a hüvelyfal a szülések, illetve a változókorban kialakult hormonhiányos állapot következtében megsüllyednek, szinte biztos, hogy csak idő kérdése a vizelet elcsepegése.

Kezdetben csak tüsszentéskor, köhögéskor vagy lépcsőzéskor csepeg el a vizelet, de kezeletlen esetekben idővel állandóvá válnak a panaszok. Mindenki el tudja képzelni, hogy milyen komoly a baj, ha a tünetek már mindennapokat teszik tönkre és csak állandó betét/pelenka viselése segít.

Ezért tehát minden nőnek, kivétel és korra való tekintet nélkül javasolt az intim más néven gáttorna, amely a záróizmokat erősíti meg. Ez tehát nem csak szüléskor segít a hüvely és a gát tágulásában, nem csak a szex közben lehet előnyös, hanem az általában 50 éves kor körül kialakuló vizelési panaszokra is megelőzést nyújt. Ez az egyetlen lehetőség, hogy a későbbi műtétet elkerüljük! Bővebben a vizelettartási zavarok műtéti megoldásairól »

Ha a vizelettartási zavar már kialakult, akkor érdemes urodinámiás vizsgálatot végezni, amely segít az inkontinencia típusának és mértékének meghatározásában. Az urodinámiás vizsgálat során a húgyhólyagba és a hüvelybe helyezett érzékelők segítségével a záróizom ereje és húgyhólyag nyomásviszonyai határozhatók meg. Ezáltal a gátizomtorna, a gyógyszeres kezelés, illetve a műtét hatékonysága le is mérhető!


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99


Rendelő

Bp. VII. kerület
Madách Imre út 11.

(kapucsengő: 13)

weboldal

Bejelentkezés

Online bejelentkezéshez kattintson ide

telefonszám:

+36 1 456 78 99

(munkanapokon: 08-20 óráig)