Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

Emlőrák

Az emlőben vagy a hónaljakban tapintható újonnan felfedezett csomó, a váladékozás a tejjáratokból, az emlő bőrének megváltozása (narancsbőr, behúzódás), az emlőfájdalom esetén nőgyógyászhoz kell fordulni. Nem azért, mert ez biztosan emlőrák, hanem azért, hogy megbizonyosodhassunk az ellenkezőjéről!

Ha egy daganat az emlőben már tapintható méretű, akkor ez sajnos minden esetben előrehaladott stádiumot jelent, ezért fontos a szűrés 35 éves kor felett, illetve fiatalabban azoknál, akiknek a családjában gyakoribb az emlőrák.

Emlődaganat gyanúja esetén az alábbi vizsgálatokat ajánlott elvégezni:

Amennyiben a fenti vizsgálatok sem tudják kizárni biztonsággal a betegséget, ún. vékonytű biopsziát szoktunk végezni. Ez azt jelenti, hogy ultrahang vizsgálat közben egy igen vékony tűvel, minimális fájdalom mellett a gyanús területből sejteket szívnak ki, melyet mikroszkóppal vizsgálnak.

A szövettanilag igazolt vagy igen gyanús esetekben a tumor eltávolítását kell elvégezni. Az emlőműtétek típusai igen sokfélék. A műtét tervezése során rengeteg szempontot kell figyelembe venni, ezért a műtét típusa teljesen egyénre szabott.

A lényeg: mindig az emlőmegtartó műtétet
részesítjük előnyben!

A műtéti kezelés mellett a sugárkezelés és a kemotherápia is jelentős szereppel bír. Ma már Magyarországon is több nőgyógyászati onkológiai centrumban kezelnek emlőtumoros betegeket is, amely a nőgyógyász/sebész és az onkológus közös feladata.


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99


Rendelő

Bp. VII. kerület
Madách Imre út 11.

(kapucsengő: 13)

weboldal

Bejelentkezés

Online bejelentkezéshez kattintson ide

telefonszám:

+36 1 456 78 99

(munkanapokon: 08-20 óráig)