Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

Hüvelyszárazság – fájdalmas közösülés

A változókor gyakori, de könnyebben gyógyítható tünete, amelynek oka szintén a hormonhiányos állapot. Mint minden női nemi szerv, a hüvely hámja is sorvadni kezd hormonhiány esetén. Intim együttlét során a hüvely jeleket kap az agytól, mely beindítja a hüvely nedvesedését. Ahogy a szexuális vágy erősödik, a folyamat is egyre erőteljesebb lesz.

Az női nemi hormonok, melyek a női szervezet működését szabályozzák, felelősek hüvelyváladék termelődéséért is. Ami csökkenti az ösztrogén termelődését, az hüvelyszárazságot okozhat. A leggyakoribb ok a menopausa. A változókorban lévő nők majdnem fele panaszolja ezeket a kellemetlenségeket. A menopauza után a hüvely hámja elvékonyodik és kevesebb nedvességet képes termelni.

Számtalan egyéb tényező okozhat hüvelyi panaszokat, ezeket érdemes a kezelés megkezdése előtt az általános nőgyógyászati vizsgálat során kizárni. Első sorban ki kell zárni a hüvelygyulladást. A szappan használata, vagy a túlzásba vitt intim zuhany (heti 2-nél gyakoribb)  és az óvszer használata is szükségessé teheti a mesterséges síkosítók alkalmazását. Gyógyszerek közül hasonló jelenséget okozhatnak antidepresszánsok, vérnyomáscsökkentők, fogamzásgátló és fogamzást elősegítő tabletták, antibiotikumok, méhnyálkahártya-gyulladás és fekély elleni gyógyszerek, antihisztaminok. Ne felejtsük el azt sem, hogy érzelmi és lelkiállapotunk szintén hatással lehet a hüvely nedvesedési képességére. Ha sok stressz ér, túl sokat aggódsz, vagy egyszerűen csak kimerült vagy, szinte "természetes" a száraz érzet kialakulása. Ha nem vagy mentálisan felkészülve a testi szerelemre, szinte lehetetlen, hogy szexuális vágy ébredjen benned. 

A legtöbb esetben egyszerű hüvelysíkosító megszünteti a kényelmetlen érzést és csökkenti az irritációt. A szárazság tüneti kezelésével így rengeteget javíthatunk a panaszokon.

A változókorban amennyiben nincs ellenjavallata és a panaszok kifejezettek a hormonpótló kezelés megkezdése is indokolt lehet, főleg, ha a menopauza egyéb tünetei is jelen vannak.


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99


Rendelő

Bp. VII. kerület
Madách Imre út 11.

(kapucsengő: 13)

weboldal

Bejelentkezés

Online bejelentkezéshez kattintson ide

telefonszám:

+36 1 456 78 99

(munkanapokon: 08-20 óráig)