Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

nőgyógyászati panaszokNői panaszok

Amellett, hogy minden nőnél legalább évente rendszeres nőgyógyászati vizsgálat javasolt, szinte bárkinél előfordulhatnak olyan tünetek vagy kérdések, amelyek miatt érdemes orvoshoz fordulni.

Sok enyhe lefolyású betegség gyógyítható egyszerű praktikákkal vagy természetes gyógymóddal, de ez sajnos nem minden panaszra igaz.

A leggyakoribb nőgyógyászati betegségekről szeretnénk itt néhány szót szólni, hogy a tünetekről felismerhessék saját problémájukat és annak megoldását.

Fogamzásgátlás

Milyen módszer lenne számomra a legalkalmasabb? Milyen új lehetőségek vannak? Melyek a fogamzásgátlás mellékhatásai? Tovább »

Hüvelyi és szeméremtáji panaszok

Hüvelygyulladás

A megnövekedett mennyiségű hüvelyváladék, a viszketés, a kellemetlen szag mögött komoly betegségek állhatnak. Nem szabad a fenti panaszokat elbagatellizálni, mert ha késlekedik a hatékony kezelés, akkor komplikációk léphetnek fel. Mikor kell orvoshoz fordulni? Tovább »

Szeméremtest gyulladásai

Nem szabad szégyellni a szeméremtest látható, tapintható elváltozásait a nőgyógyász előtt! Sokszor könnyen kezelhető eltérésekre utalnak, miért halogatnánk hát a gyógyítást? Tovább »

Méhszájseb vagy ectropium

Semmilyen panaszom nincsen, mitől lehet méhszájsebem? Hogyan lehet kezelni? Tovább »

Kóros cytológia / P3 - P4 - P5 - ASCUS - LSIL - HSIL

Ha nem lett jó a cytológiai eredmény, az nem jelent feltétlenül rosszat. Mikor jelent rákot? Biztosan operálni kell? Tovább »

Hólyaggyulladás

Folyamatosan azt érzi, hogy pisilnie kell? Szúr? Csíp? A húgyúti és a nőgyógyászati panaszok legtöbbször összefüggésben vannak. Mi lehet a panaszok oka? Tovább »

Fájdalmas közösülés

Az egészséges élet fontos része a szexualitás, amely, ha nem működik megfelelően, az kihathat a hétköznapokra is. A fájdalmas együttlét mögött számos ok rejtőzhet, melyek nagy része a nőgyógyász által kezelhető. Nekem miért kellemetlen a szex? Tovább »

Alhasi fájdalom

Vannak, akiknek újonnan jelentkezik a hasfájás. Vannak, akik csak menstruációkor görcsölnek, és vannak, akik régóta érzik, hogy valami nincs rendben odabent. Milyen oka lehet a panaszoknak?

Terhesség

Sokszor nem is gondolnak rá, de a terhesség első jele lehet az alhasi feszülés, görcs, a puffadás. Ha Ön nem 100%-osan védekezik és a vérzése is rendszertelen, ki kell zárni a terhességet. Lehetek terhes? Tovább »

Petefészek gyulladás

Ha hőemelkedéssel, lázzal járó alhasi érzékenység vagy fájdalom alakul ki, az nem lehet normális jelenség. A kezeletlen hüvelygyulladás is kismedencei gyulladáshoz vezet, amelyet minden esetben kezelni kell. Milyen kezelés javasolt? Tovább »

Petefészek ciszta

A petefészekben folyadéktartalmú hólyagokat látnak az ultrahangon. Egyáltalán mit jelent a ciszta? Miért hívják cisztának? Milyen komplikációkra számíthatok? Tovább »

Méhgyulladás

Mivel a hüvely gyulladásos folyamatai a nyitott méhszájon át a méh ürege felé terjedhetnek, ezt panaszok esetén ki kell vizsgálni. Milyen következményei lehetnek a méhgyulladásnak? Tovább »

Hólyaggyulladás

A húgyúti szervek közelsége miatt számos alkalommal igazolunk a hasfájás mögött hólyaggyulladást. Mikor kell erre gondolni? Hogyan előzhető meg? Tovább »

Mióma

A méh jóindulatú, de komoly panaszokat és komplikációkat okozó elváltozása igen gyakori. Milyen esetekben kell kezelni, esetleg operálni? Milyen szövődményei lehetnek? Tovább »

Endometriózis

A fájdalmas görcsökkel járó menstruáció normális jelenség? Mi lehet a szex közben érzett kellemetlenség oka? Nehezen esek teherbe? Miért? Tovább »

Ismeretlen eredetű kismedencei fájdalom

Orvostól orvosig járok és senki nem tudja, hogy miért fáj a hasam! Ez örökre így marad? Honnan kaptam el? Tovább »

Daganatos betegségek

A családban előfordult nőgyógyászati rák. Én szeretném elkerülni! Milyen vizsgálatok indokoltak? Tovább »

Hasfájás nem nőgyógyászati okok miatt

Milyen egyéb vizsgálatok lehetnek javasoltak? Miért kellene nekem sebész? Milyen orvosokat érdemes még felkeresnem? Tovább »

Vérzészavar

Eddig nem volt szabálytalan a vérzésem, most mi történhetett? Mikor kell izgulni emiatt?

Terhesség

Vérzéskimaradás esetén minden nőnél érdemes kizárni a terhességet. Még akár 40 felett is teherbe eshetnek a nők. Lehet, hogy terhes vagyok? Tovább »

Hormonzavar

Egyes nők össze-vissza véreznek, nincsen benne semmi szabályos. Másoknak hosszabb időre is kimarad a menstruációja. Lehet, hogy hormonzavar van a háttérben? Tovább »

Mióma

Nagyobb a  méhem az átlagosnál és visszatérő vérzészavart okoz. Milyen megoldás javasolt? Tovább »

Méhtestpolip

Az ultrahangon vastag méhnyálkahártyát (endometrium) láttak. Ez okozhatja a vérzést?
Tovább »

Méhszájseb

Szex után többször pecsételő, barnás vérzésem van. Ez olyan kellemetlen! Mit tegyek? Tovább »

Daganatos betegségek

Csak egy kis vérzésem van, semmi más.  Biztos, hogy nincsen semmi más bajom? Tovább »

Meddőség

A párommal családot szeretnénk, de több, mint fél éve nem esek teherbe. Csak pechem van ,vagy már kezdek kiöregedni?

Női eredetű meddőség

Férfi eredetű meddőség

Emlőpanaszok

Milyen panaszok esetén érdemes orvoshoz fordulni?

Emlőcsomó

Emlőfájdalom

Emlőváladékozás

Emlőgyulladás

Emlőrák

Változókor / Menopauza

Épp csak elmúlt 45 éves, és máris itt a klimax! Milyen tünetekből lehet felismerni? Meddig fog ez tartani? Hogyan lehet kibírni?

Vérzészavar a változókorban

Ha valaki több, mint fél év szünet után megint elkezd menstruálni, az nem szokványos. Milyen betegség lehet a háttérben? Tovább »

Hőhullámok

Csontritkulás

Hüvelyszárazság – fájdalmas közösülés

A hüvely és a méh fejlődési rendellenességei

A női nemi szervek felépítése igen bonyolult, fejlődésük során könnyen fordulhat elő szabálytalanság. A rendellenességek többsége nem jár külsőleg észrevehető alaki eltéréssel, azonban működési zavar adhatja ennek első jelét. Mely eltérések gyakoriak? Melyek okoznak tüneteket és melyek zavarhatják meg a terhességet? Tovább »

Szexuális problémák

Az egészséges élet része a szexualitás, amely örömöt kell, hogy okozzon. Az ezzel összefüggő problémák a hétköznapokat is tönkre tudják tenni, ezért nem érdemes sokat várni a segítségkéréssel. A panaszok egy része nőgyógyászati eredetű és könnyedén gyógyítható, ezért időben kell szakemberhez fordulni! Tovább »

Nőgyógyászati műtétek

A mai felvilágosult emberrel nemcsak történnek az események, hanem joggal részeseivé akarnak válni az életbevágó döntéseknek. Ahhoz, hogy valaki jól tudjon dönteni, tisztában kell lennie a betegséggel és a lehetséges kezelésekkel. Különösen igaz ez a műtétekre. Mit jelent a küret? Mi a laparoszkópia lényege? Hogyan történik a méh eltávolítása?  Tovább » 

Küret / abrasio

Konizáció / méhnyak kúpkimetszés

Méhszájplasztika

Hiszteroszkópia / HSK – Méhtükrözés

Laparoszkópia / LSK – Hastükrözés

Petevezeték átjárhatóság vizsgálata laparoszkóppal – Kromopertubáció

Ciszta eltávolítás – Cisztektómia

Endometriózis műtét

Petefészek eltávolítás

Méheltávolítás – Hiszterektómia

Onkológiai műtétek


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99


Rendelő

Bp. VII. kerület
Madách Imre út 11.

(kapucsengő: 13)

weboldal

Bejelentkezés

Online bejelentkezéshez kattintson ide

telefonszám:

+36 1 456 78 99

(munkanapokon: 08-20 óráig)