Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

Változókori vérzészavarok

A menstruációs ciklus a hormonok kiválasztásával áll szoros összefüggésben, amely a menopauzával megváltozik. Az addigi hormonális egyensúly labilissá válik, és ez vérzési rendellenességhez vezethet. Milyen típusú vérzészavarok fordulhatnak elő? Milyen esetben kell orvoshoz fordulni?

A normál ciklus az 50. életév környékén megszűnik. Ez az esemény, a menopauza a 40. életévben, de akár jóval az 50 felett is bekövetkezhet. A menstruációs vérzések több mint 6 hónapig tartó elmaradását nevezzük menopauzának. Ha ezt a fél évet követően alakul ki vérzészavar, az nem biztos, hogy betegség miatt van, de kivizsgálást tesz szükségessé.

Metropathia

Típusosan a 40 feletti nők panasza az elhúzódó, erős, darabos-alvadékos vérzéssel és alhasi görcsökkel járó tünetegyüttes, amely hormonszint ingadozások miatt gyakori ebben az életszakaszban. A panaszok és az onkológiai éberség miatt gyakran kerül sor műtétre, azaz küretre. Milyen műtét a küret?

Posztmenopauzális vérzés

A fél évig tartó, változókori vérzéskimaradás után jelentkező, rendellenes vérzés esetén általában küret indokolt, hogy a méh rosszindulatú betegségeit kizárjuk. Bővebben a nőgyógyászati daganatokról »

A panaszok hátterében legtöbbször nem daganat, hanem szimpla hormonzavar áll, ezért a küret szövettani eredményének birtokában vagy a klinikai kép alapján gyógyszeres kezelés jön szóba, amely a méhnyálkahártya elvékonyításával a vérzészavar lehetőségét csökkenti. A kezelés történhet műtét, tabletta vagy méhbe helyezhető hormontartalmú spirál segítségével. Bővebben a Mirenáról »

Szervi elváltozások is színezhetik a képet, például a méh miómája vagy polipja is fokozhatja a vérzést, ezért a panaszok esetén a műtét előtt nőgyógyászati ultrahang vizsgálatot szokás végezni.

Visszatérő vérzészavar esetén hiszteroszkópia / méhtükrözés jön szóba, de a teljes szervezetet legyengítő erős, darabos vérzés esetén a méh eltávolításának szükségessége is felmerül. Bővebben a méheltávolításról »


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99


Rendelő

Bp. VII. kerület
Madách Imre út 11.

(kapucsengő: 13)

weboldal

Bejelentkezés

Online bejelentkezéshez kattintson ide

telefonszám:

+36 1 456 78 99

(munkanapokon: 08-20 óráig)