Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

A fogamzásgátlástól és az egyszerű panaszoktól a gyógyszeresen kezelhető gyulladásokon és az alhasi fájdalmon és a meddőségi kivizsgáláson át a műtéti megoldást igénylő daganatos nőgyógyászati megbetegedésekig…

Kismamáknak

A családtervezéstől, a terhesség megállapításától, a terhesgondozáson és szülésen át a gyermekágyig illetve a szoptatásig. Ugyanitt bővebben a vetélésről, a veszélyeztetett terhességről, a terhességi szövődményekről…

Szűrővizsgálatok

Nőgyógyászati rákszűréstől és ultrahangos vizsgálattól a nemi betegségek (HPV, Chlamydia, stb.) kiszűrésén át a az emlőszűrésig...

(A terhességi szűrővizsgálatokat lásd a Kismamáknak című aloldalon)

Művi meddővé tétel

A családtervezés lezárásával felmerül a kérdés, milyen módszer a legalkalmasabb fogamzásgátlási célból. Azok részére, akik már biztosan nem kívánnak terhességet több módszer javasolható. Reális teherbeesési esély addig van, amíg a menstruáció rendszeres és ez független az életkortól. Korábban 35 év felett vagy 3 élő gyermek esetén volt törvényi lehetőség végleges meddővé tételre.

A művi meddővé tétel azon típusát, melynek során elzárják a nőknél a petevezetéket írásban kell kérni, s a jelenlegi szabályozás szerint ezt már akár 18 évesen is meg lehet tenni.

A műtétet kivizsgálást követően, engedély birtokában laparoszkópos (hastükrözéses) technikával a hasfalon ejtett 1-2 cm-es nyílásokon keresztül oldjuk meg. Nem szükséges tehát felvágni a hasat úgy, mint például császármetszés esetén. Emiatt általában a kórházi bent tartózkodás is csak egy napot vesz igénybe. A köldökön és két oldalt ejtett kis sebek igen hamar gyógyulnak.

A műtét során mindkét petevezeték átvágásra és vagy elégetésre kerül, amely megakadályozza, hogy a petesejt és a spermium találkozzon.

művi meddővé tétel

A beavatkozás nagyon biztonságos, csak kis megterhelést jelent a szervezetnek, komplikáció előfordulhat, de ritka.

Tudni illik, hogy ez a módszer sem jelent 100%-os végleges megoldást minden esetben!

A jelentkezőt minden esetben fel kell világosítani arról, hogy vannak más fogamzásgátló módszerek is, és tudatni kell vele azt is, hogy a sterilizálás majdnem biztosan visszafordíthatatlan következményekkel jár, gyermeke már csak a költséges lombikprogram segítségével lehet - ezt kell figyelembe venni annak, aki a családtervezés ezen formáját választja.

Meddővé tétel csak 40 éves életkor vagy 3 gyermek után kérnényezhető a 2006. évi CXV. és 2013 évi CCLII. törvények értelmében.

Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99


 

Rendelő

Bp. VII. kerület
Madách Imre út 11.

(kapucsengő: 13)

tovább a weboldalra

Bejelentkezés

Online bejelentkezéshez kattintson ide

telefonszám:

+36 1 456 78 99

(munkanapokon: 08-20 óráig)