Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

Laparotómia – hasmetszés

A nőgyógyászati nagyműtétek közül a hasmetszés útján végzett műtétek száma csökken, mivel az új, korszerű laparoszkópos technikával a betegségek egy jelentős része gyógyítható. A hasmetszés, latinul laparotómia, sohasem fog azonban teljesen eltűnni, mert bizonyos esetekben ez nagyobb biztonságot nyújt. Elmondható azonban, hogy hasmetszést többnyire csak akkor végzünk, ha a betegség hüvelyi vagy laparoszkópos úton nem megoldható.

Előnyben részesítjük a hasmetszést, ha a páciensnek több korábbi hasi műtéte vagy ismert súlyos hasi összenövései voltak. Sokszor a rövidebb műtéti idő miatt döntünk a has felvágása mellett a laparoszkópiával szemben. A laparoszkópos megoldás bizonyos belgyógyászati betegségek esetén nem is javasolt.

A laparotómia - hasmetszés hátránya a nagyobb, esztétikailag jobban észrevehető seb, a hosszabb kórházi tartózkodás, a lassabb felépülés.

Technikailag az altatásban végzett laparotómia során többféle bőrmetszés lehetséges

  • vízszintes bikini metszés (mint például a császármetszésnél)
  • függőleges köldök alatti (jobb hozzáférés céljából) 
  • függőleges köldökig meghosszabbított (elsősorban onkológiai műtéteknél)

Gyakran végzett hasi műtétek


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99


Rendelő

Bp. VII. kerület
Madách Imre út 11.

(kapucsengő: 13)

weboldal

Bejelentkezés

Online bejelentkezéshez kattintson ide

telefonszám:

+36 1 456 78 99

(munkanapokon: 08-20 óráig)