Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

Vérzészavar

A menstruációs ciklus a hormonok kiválasztásával áll szoros összefüggésben, amely a belső biológiai órához igazodik. A női szervezet hormonális egyensúlya azonban elég labilis, ez az egyensúly már viszonylag enyhe külső hatásokra is felborulhat és ez vérzési rendellenességhez vezethet. Gondoljunk például az élsportolók tartós vérzéskimaradására vagy a vizsgaidőszakban kimaradozó mensesre a diákoknál. Milyen gyakori vérzészavarok fordulhatnak elő? Milyen esetben kell orvoshoz fordulni?

A normál ciklus 18 éves korra rendszeressé válik. A menstruációs vérzések 21-35 naponta jelentkeznek, a vérzéses napok száma legfeljebb 7 nap, a vérzés erőssége átlagos.

Késői első menses (késői menarche)

18 éves kor után sem jelentkező menstruáció, melynek hátterében számos ok állhat. Feltétlenül kivizsgálást igényel, nőgyógyászati vizsgálat és nőgyógyászati ultrahang javasolt.

Vérzéskimaradás

Ha terhesség/szoptatás és menopauza (50 éves kor körül) kizárható, akkor kivizsgálást igényel, oka lehet hormonális vagy szervi elváltozás is (pl. petefészek ciszta). Bővebben a terhestesztről »

Hipermenorrea

Rendszeres, időben jelentkező, de az átlagosnál erősebb menstruáció, amely hormonális szerekkel, esetleg fogamzásgátlóval kezelhető. A panaszok hátterében azonban szervi elváltozás, például mióma vagy méhtestpolip is állhat. Bővebben a fogamzásgátlókról »

Köztivérzés

A normál 28 napos ciklus közepén, általában az ovulációkor (tüszőérés) jelentkező enyhébb vérzés, amely kezelést csak visszatérő esetben, panaszok esetén igényel. Mikor van a peteérésem?

Metrorrhagia

Típusosan a 40 feletti nők panasza az elhúzódó, erős, darabos-alvadékos vérzéssel és alhasi görcsökkel járó tünetegyüttes, amely a szervezetet oly mértékben legyengítheti, hogy küret válhat indokolttá. E mellet a szövettani vizsgálat is indokolhatja a küretet. A vérzés oka hormonális és szervi is lehet. Milyen műtét a küret?

Menopauza

Menopauzának nevezzük azt az állapotot, amikor a változókor beköszöntével 50 éves kor körül a petefészek hormontermelése lecsökken, ennek hatására elmaradozik a menses és ez így is marad fél éven túl. Bővebben a változókorról »

Posztmenopauzális vérzés

A fél évig tartó, változókori vérzéskimaradás után jelentkező vérzés esetén általában küret indokolt, hogy a méh rosszindulatú betegségeit kizárjuk. Bővebben a változókori vérzészavarról »


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99


Rendelő

Bp. VII. kerület
Madách Imre út 11.

(kapucsengő: 13)

weboldal

Bejelentkezés

Online bejelentkezéshez kattintson ide

telefonszám:

+36 1 456 78 99

(munkanapokon: 08-20 óráig)