Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

helyi fogamzásgátlók használata

Helyi fogamzásgátlók

Pharmatex

Spermaölő hatású anyagot tartalmazó készítmények, melyet a közösülés előtt kell a hüvelybe helyezni. A Pharmatex készítmények használata során a Pearl-index átlagos értéke kedvező, az egyéb, nem hormonális fogamzásgátló módszerekhez hasonló. Hatékonyságuk krém+tabletta vagy krém+kúp kombinációban fokozhatók.

Legfontosabb tulajdonságuk, hogy bár hatékonyságuk elég jó, hosszabb távon, rendszeres szexuális élet esetén használatuk nehézkes, mert minden esetben a szex előtt legalább 10 perccel kell az adott készítményt a hüvelybe helyezni.

Fertőtlenítő hatású aktív hatóanyagai révén csökkenti a szexuális úton terjedő betegségek kockázatát, képesek tehát a legenyhébb hüvelygyulladásokat kivédeni, de nem védenek a szexuálisan terjedő fertőzések többsége ellen. Bővebben a szexuálisan terjedő betegségekről »

A helyi fogamzásgátlók hatékonysága alapvetően a megfelelő alkalmazástól függ, ezért nagyon kell ügyelni az előírásszerű használatra. A helyi hatású szerek hasonlóan biztonságosak, mint a más nem hormon tartalmú módszerek.

Fontos: a fogamzásgátló hatás időtartama azt jeleni, hogy  3-4 órán belül nyújt védelmet, de csak EGYETLEN közösülésre használható!

Pesszárium

Szintén hüvelyi alkalmazásra alkalmas a pesszárium. A pesszárium Magyarországon nem terjedt el nehézkes használata miatt. Ez az óvszerrel ellentétben nem véd a fertőzések ellen. A pesszárium tulajdonképpen egy gumimembrán, amelyet úgy kell a szex előtt a hüvelybe helyezni, hogy az a spermiumok bejutását a méhszájon át meggátolja.


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99


Rendelő

Bp. VII. kerület
Madách Imre út 11.

(kapucsengő: 13)

weboldal

Bejelentkezés

Online bejelentkezéshez kattintson ide

telefonszám:

+36 1 456 78 99

(munkanapokon: 08-20 óráig)