Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

hormonzavarHormonzavar

A női hormonális szabályozó rendszer az idegrendszerhez hasonló bonyolultságú igen precíz szervrendszer. Ez a rendszer azonban igen érzékeny a külső hatásokra, ezért akár enyhe tényezők következtében is előfordulhatnak olyan ingadozások, amelyek tünetekhez vezetnek.

A hormonfüggő menstruációs ciklus rendellenességei jelentkezhetnek akár első tünetként. Vérzészavar, meddőség, hajhullás, szőrösödés, libidócsökkenés, hízékonyság lehetnek a hormonzavar további látható tünetei. Férfi nemi hormonok túlműködése járhat szőrösödéssel, pattanásos bőrrel, esetleg meddőséggel, ezért ilyenkor vérvétellel igazolható a hormonzavar. Gyógyszeres kezelésre jól reagál. Milyen kivizsgálás indokolt meddőség esetén?

Túlsúlyos, magasvérnyomásos, cukorbeteg nőkben csak idő kérdése, hogy mikor alakul ki vérzési rendellenesség, ilyenkor érdemes a bajt inkább megelőzni.

A pajzsmirigy, a mellékvesék, az agyalapi mirigy és az egyéb belső elválasztású mirigyek betegségei szoros összefüggésben vannak a női nemi hormonok egyensúlyával, ezért mindig együtt vizsgálandók.

A változókorral lecsökken a petefészek hormonális működése és az addigi egyensúly felborulhat. Ezért oly gyakori a vérzészavar a menopauza idején. Bővebben a változókorról »

Milyen hormonvizsgálatok lehetnek indokoltak?


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99


Rendelő

Bp. VII. kerület
Madách Imre út 11.

(kapucsengő: 13)

weboldal

Bejelentkezés

Online bejelentkezéshez kattintson ide

telefonszám:

+36 1 456 78 99

(munkanapokon: 08-20 óráig)