Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

Meddőség

Meddőségnek nevezzük, ha egy párnál egy év rendszeres próbálkozást követően sem jön létre terhesség. Tudni illik, hogy a teljesen egészséges pároknál is – 1 év alatt – csak 80-85%-ban sikerül teherbe esni! Ez az érték két év alatt is csak 90% köré emelkedik.

Magyarországon jelenleg is kb. 120 ezer meddő házaspár van. Az esetek több mint 90%-ában a napjainkban használatos módszerekkel megtaláljuk az eredménytelenség okát, illetve azt kezelni is tudjuk. A fennmaradó 10%-ban vagy nem ismerik, vagy nem tudják kezelni a rendellenességet.

A páciensek sokszor, főleg 35 éves kor felett nem várják ki a definícióban szereplő 12 hónapot, hanem hamarabb jelentkeznek és ez így teljesen rendjén is van. Hiszen 39 évesen másképp állunk a kivizsgáláshoz és a kezeléshez, mint 29 évesen.

A meddőség manapság egyre gyakoribb, de szerencsére igen ritka az, amikor ezen nem lehet segíteni.

Elsődleges sterilitásnak hívják, mikor a nő korábban még soha nem volt terhes. Másodlagos meddőségnek nevezzük, mikor már korábban volt terhes, de később nem tudott teherbe esni.

A meddőség a partnerek közös problémája, ezért általában meddő párról szoktunk beszélni mindaddig, amíg nem derül ki, hogy mi a probléma oka. Ismert adat, hogy a gyermektelen házasságért 40%-ban a férfi, 40%-ban a nő, 20%-ban mindkét fél rendellenességei tehetők felelőssé.

Női eredetű meddőség

Férfi eredetű meddőség

Habituális vetélés

A meddőségen belül megkülönböztetjük azokat, akik nem képesek teherbeesésre, illetve akik a megtermékenyülés után nem tudják terhességüket kiviselni. Ha valakinél egymás után több, mint két spontán vetélés zajlott le, azt ún. szokványos (habituális) vetélésnek nevezzük. Ilyenkor is meddőségi kivizsgálás szükséges. Bővebben a vetélésről »

A meddőség kivizsgálásának menete

Igen fontos, hogy meddő párról beszélünk és nem terméketlen nőről, ezért a pár férfi és női tagjának vizsgálatát párhuzamosan, egy időben kell elkezdeni! A részletes kivizsgálási terv a női és férfi eredetű meddőség alatt található. Első lépés a részletes beszélgetés a nőgyógyászati vizsgálat során.

A meddőség kezelése

A kivizsgálást követően a legfontosabb a lépcsőzetes kezelési terv. Nem érdemes ágyúval verébre lőni, de ha az időfaktor is lényeges szerepet játszik a kezelés halogatása megengedhetetlen. A probléma megoldása minden esetben személyre szabott, minden friss lelet módosíthatja az eredeti tervet.

Ha nem akar tovább tétlenül várni, jelentkezzen kivizsgálásra!


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99


Rendelő

Bp. VII. kerület
Madách Imre út 11.

(kapucsengő: 13)

weboldal

Bejelentkezés

Online bejelentkezéshez kattintson ide

telefonszám:

+36 1 456 78 99

(munkanapokon: 08-20 óráig)