Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

Hiszteroszkópia / HSK - Méhtükrözés

A hiszteroszkópia során a hüvelyen és a méhszájon keresztül helyezünk a méh belsejébe egy ujjnyi vastag eszközt. A benne lévő kamera segítségével nyílik lehetőségünk a méh üregének vizsgálatára. Ha kóros eltérést találunk, abból mintavétel is lehetséges, de kisebb elváltozások el is távolíthatók vágó-égető műszerek segítségével.

Hiszteroszkópos beavatkozások

Diagnosztikus vagyis vizsgálódó műtét

Műtéti beavatkozások

Hiszteroszkópia kivitelezése

A műtétet általában altatásban, de esetenként helyi érzéstelenítésben is végzik. A beavatkozás méhszájon át történik, annak tágítása nélkül, vagy minimális tágításával. Ennek szükségességét a bevezetett optika vastagsága, illetve a méhszáj tágassága határozza meg. Az optikai eszköz bevezetését követően a méh üregét leggyakrabban folyadékkal tágítjuk.

A myomagöb és a polipus az operációs eszköz részét képező elektromos kaccsal eltávolítható. Ez ahhoz hasonlatos, mintha egy forró dróttal vajat vágnánk.

A gyakori korai vetélést okozó méhsövény (amennyiben a méh nem két külön szarvból áll - ez laparoszkópia elvégzésével tisztázható) szintén átvágható.

Családtervezés befejezését követően, erős mensesek, ismételt, rendellenes méhvérzések esetén a méhnyálkahártya leégethető, belsőleg lehámozható, illetve kaccsal eltávolítható, ezt nevezzük endometrium ablációnak.

Hiszteroszkópia szövődményei

A tágítás során sérülhet a méhszáj, mely vérzést okozhat, amit műtét közben kell ellátni. A leggyakoribb, de általánosságban így is ritkán előforduló szövődmény a méh falának átlyukadása. Ilyen esetben a műtét abbahagyását követően szükség esetén, laparoszkópia során tisztázni kell, hogy:

  •  van-e hasűri vérzés,
  •  a hasüregi szervek, belek, erek, a húgyhólyag, a húgyvezeték, sérült-e,
  • ezen sérülés(ek) igényel(nek)-e ellátást.

Ehhez bizonyos esetekben nyitott hasi műtétre van szükség. Amennyiben erős méhüregi vérzés indul, szintén nyitott hasi műtéti beavatkozás válhat szükségessé. Igen-igen ritkán, végső esetben a méh eltávolítására kényszerülhetünk.

A műtétet követő leggyakoribb szövődmény a kismedencei szervek gyulladása, mely általában antibiotikus kezelésre néhány nap alatt gyógyul.


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99


Rendelő

Bp. VII. kerület
Madách Imre út 11.

(kapucsengő: 13)

weboldal

Bejelentkezés

Online bejelentkezéshez kattintson ide

telefonszám:

+36 1 456 78 99

(munkanapokon: 08-20 óráig)