Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

terhességTerhesség

Ha a menses késik minden olyan esetben szükséges igazolni vagy kizárni a terhességet, ha a fogamzásgátlás nem történt, illetve bizonytalan volt. Fontos ez a gyermekvállalóknak és azoknak is, akik egyelőre nem szeretnének terhességet. Bővebben a terhességi tesztről »

Mivel a menstruációs ciklus nem mindenkinél szabályos, nem minden késés jelent automatikusan terhességet. Egyes nőknél a peteérés zavara áll fenn, vannak olyanok is, akiknek sohasem volt rendszeres a menses. A lényeg itt is az, hogy kívánnak-e terhességet vagy sem.

Azok a nők, akik terhességet nem kívánnak, rendszertelen vérzés esetén jobb, ha megbízható fogamzásgátló módszert választana! Bővebben a modern fogamzásgátlásról »

Azok a nők, akik családalapításba kezdtek, minden ciklusban jegyezzék fel a menstruációs napokat, hogy könnyebben tudják a fogamzásra alkalmas napokat számolni.

Ha valakinél a várt menstruáció kimaradt, érdemes terhestesztet csinálni a 45 év feletti korosztálynak is, ha még rendszeres a menstruációs vérzés.

Hogyan lehet az, hogy nem jött meg és
negatív a teszt is?

A menstruáció kimaradása nem mindig jelent terhességet, de elsődleges ennek a kizárása, ezért ilyen esetekben, ha nem volt vagy bizonytalan volt a védekezés, mindig terhestesztet kell csinálni.

A teszt birtokában nőgyógyászati vizsgálat és nőgyógyászati ultrahang javasolt, amely megállapíthat a tünetek hátterében eltérést, például petefészek cisztát.


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99


Rendelő

Bp. VII. kerület
Madách Imre út 11.

(kapucsengő: 13)

weboldal

Bejelentkezés

Online bejelentkezéshez kattintson ide

telefonszám:

+36 1 456 78 99

(munkanapokon: 08-20 óráig)