Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

Endometriózis műtét

Az endometriózis elsőként választandó műtéti megoldása a laparoszkópia. A laparoszkópia (hastükrözés) során nem csak az endometriózis felismerésére és mintavétel útján történő szövettani igazolására van lehetőség, hanem a látott endometriotikus eltérések megoldására is.

Az endometriózis hajlamosít hasűri összenövésekre, amely összenövések a műtét közben speciális eszközökkel oldhatók. A petefészekben kialakult endometriotikus ciszta eltávolítása szintén lehetséges laparoszkópos úton.  A hashártyán lévő endometriózis következtében kialakult felrakódások műtéti elégetésével a páciens panaszai jelentősen csökkenhetnek.

Súlyos esetekben, ha a beteg szülni már nem szeretne, a kóros területeken kívül az egyik, vagy mindkét petefészek eltávolítása is szükségessé válhat. Ezt elsősorban idősebb betegeknél szokás alkalmazni, igen kifejezett panaszok esetén, közös előzetes megbeszélést követően.

A húgyhólyagon és a bélfalon megtapadt endometriózisos nyálkahártyát nem lehet elégetni a húgyhólyag és a bélfal átlyukadásának a veszélye miatt, ezért a műtét során sebész, illetve urológus bevonására lehet szükség a kóros területek kivágásához.

Az endometriózis megjelenése a hasüregben rendkívül változatos lehet, ezért a legkülönfélébb eltérésekre is fel kell készülnünk, melyek megoldásához néha improvizációra is szükség van, így az endometriózis műtétről csak általánosságban tudunk beszélni.

Ha korábban nem történt szövettani mintavétel, akkor azt a műtét közben érdemes elvégezni, mert bizonyos támogatott gyógyszeres kezelésekre csak szövettanilag igazolt endometriózis esetén van mód.


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99


Rendelő

Bp. VII. kerület
Madách Imre út 11.

(kapucsengő: 13)

weboldal

Bejelentkezés

Online bejelentkezéshez kattintson ide

telefonszám:

+36 1 456 78 99

(munkanapokon: 08-20 óráig)