Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

Méhszájseb – Ectropium

Méhszájseb, Ectropium

Méhszájseb – Ectropium

Hétköznapi nyelven legtöbbször méhszájsebnek hívunk minden olyan elváltozást, amely a nőgyógyászati vizsgálat és különösen a kolposzkópia során felismerésre kerül és negatív cytológia mellett látható. Ezek az elváltozások jóindulatúak, könnyen gyógyíthatók, hosszabb távon nem járnak súlyos szövődményekkel, azonban kellemetlen panaszokat okozhatnak.

Ha a cytológia kóros (P3 / P4 / ASCUS / LSIL / HSIL) vagy a kolposzkópia során atípusos kép látható, akkor az már más kategóriába tartozik! Erről bővebben »

A méhszájseb kialakulásához nem kell betegség. Akár fiatal, még nem szült nőknél is kialakulhat, és kezelést csak abban az esetben igényel, ha vérzéssel, visszatérő hüvelyi folyással vagy kóros cytológiai lelettel jár együtt. Jellemző lehet a szex utáni vérezgetés, a gyógyszerekkel nem gyógyuló bő folyás, de legtöbbször nem jár panaszokkal.

A panaszos esetekben mindig el kell végezni a méhnyak rákszűrését (cytológiai vizsgálatot) és negatív esetben általában kezelést szoktunk javasolni.

Normál méhszáj

Normál méhszáj

A hüvely tejsavas irrigálása / öblítése, egyidejű gyulladás esetén antibiotikum adása és nem gyógyuló esetekben a méhszáj úgynevezett fagyasztása lehet indokolt. Utóbbit nevezik krio (cryo) kezelésnek is.

A méhszáj fagyasztása során a hüvelybe helyezünk egy eszközt, melynek kb. 10 Ft-os érme nagyságú végét folyékony gázzal nagyon lehűtjük. Ezt a műszert a méhszáj felületére helyezve érjük el a vérzékeny, gyulladt sejtek fagyasztását. A művelet kb. 5 percet vesz igénybe és általában nem jár különösebb fájdalommal, de egyesek erős menstruációszerű görcsöket éreznek. Érzéstelenítés emiatt általában nem is szükséges.

A beavatkozást követően néhány héttel a méhszáj elfagyott felszínét szép, rózsaszín hám fogja borítani, amely az eredeti állapottal lesz megegyező.


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99


Rendelő

Bp. VII. kerület
Madách Imre út 11.

(kapucsengő: 13)

weboldal

Bejelentkezés

Online bejelentkezéshez kattintson ide

telefonszám:

+36 1 456 78 99

(munkanapokon: 08-20 óráig)