Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

Ismeretlen eredetű kismedencei fájdalom

Ha valakinek az alhasi panaszai gyógyszeres kezelésre nem javulnak és a fenti kórképek közül egyik sem illik rá, akkor még mindig számos oka lehet a panaszoknak.

Korábbi petefészek gyulladás, spirál mellett kialakult kismedencei gyulladás vagy korábbi nőgyógyászati műtét (császármetszés, méhen kívüli terhesség miatti műtét) következtében kialakulhattak a kismedencében összenövések, melyek állhatnak a tünetek hátterében. A fent taglalt diagnózisok közül az endometriózisnak is lehet olyan megjelenési formája, amely nem mutatható ki egyszerű vizsgálómódszerekkel, de fájdalmat okozhat.

A fájdalom mögött állhat sebészeti ok is. Például korábbi gyulladás, illetve műtétek helyén a hasüregben kialakulhattak hashártya összenövések, amelyek időről időre megfeszülhetnek, húzhatnak környező szerveket, ezáltal teszik nehézkessé a mindennapokat.

Székletürítési nehezítettség vagy bélbetegség okozhat nőgyógyászati jellegű tüneteket, ilyenkor gasztroenterológiai kivizsgálás kerül a listára.

Vesekövesség, krónikus húgyúti fertőzés szintén járhat hasonló tünetekkel, ezért ilyenkor urológiai vizsgálat is indokolt lehet.

Elhúzódó, kezelésre nem javuló, komoly panaszokat okozó esetekben hastükrözés (laparoszkópia) segíthet a diagnózisban, ezért ilyenkor előkészítést követően diagnosztikus műtétet szoktunk végezni, amely terápiás esetben meg is oldja a problémát. Bővebben a laparoszkópiáról »


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99


Rendelő

Bp. VII. kerület
Madách Imre út 11.

(kapucsengő: 13)

weboldal

Bejelentkezés

Online bejelentkezéshez kattintson ide

telefonszám:

+36 1 456 78 99

(munkanapokon: 08-20 óráig)