Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

Méhszájpolip

Ahogyan a méh üregében is előfordulhatnak nyálkahártyából álló, jóindulatú, nyeles növedékek, azaz méhtestpolypok, úgy polipok kialakulhatnak a méhszájban is. Nem mindig okoznak panaszokat, sok esetben csak a rutin nőgyógyászati vizsgálat során ismerjük fel ezeket a képleteket.

Ha azonban valakinél vérzési rendellenesség, visszatérő folyás, együttlét utáni vérzés jelentkezik, gondolni kell a polip lehetőségére.

A polip legtöbbször a rákszűrés során válik láthatóvá, de időnként ultrahang vizsgálat veti fel a gyanúját.

Ha a látott képlet jóindulatú elváltozásnak tűnik, a rákszűrés eredménye is negatív, akkor is javasolt eltávolítani, mert később növekedhet, panaszokhoz vezethet és bár igen ritkán, de rosszindulatúan elfajulhat. Bővebben a nőgyógyászati daganatokról

A polipot egész könnyű eltávolítani, melyet általában érzéstelenítésben vagy rövid vénás altatásban végzünk. Időnként a polip alapját nehezebb leszedni, ilyenkor küretet is szoktunk végezni, hogy a polip kiújulásának valószínűségét csökkentsük. Esetenként elektromos kést is használunk, hogy a vérzés esélyét minimalizáljuk.

Az eltávolított polipot mindig szövettanra küldjük, hogy biztosan kizárhassuk a rosszindulatú megbetegedéseket.

Sajnos igaz, hogy akinek a családjában gyakori a polip, legyen az bárhol a szervezetben, az sajnos örökölhette ezt a hajlamot. Szintén el kell mondani, hogy a polipok egyes esetekben kiújulhatnak, ilyenkor a beavatkozást meg kell ismételni.


bejelentkezés:

+36 1 456 78 99


Rendelő

Bp. VII. kerület
Madách Imre út 11.

(kapucsengő: 13)

weboldal

Bejelentkezés

Online bejelentkezéshez kattintson ide

telefonszám:

+36 1 456 78 99

(munkanapokon: 08-20 óráig)