Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

Változókor / Menopauza

A várható élettartam növekedésével a nők csaknem életük egyharmadát a menopauza után élik le. A születéskor meglévő petesejtek kb. az 50. életév körül elfogynak, ezzel egy időben a petefészek hormontermelése fokozatosan lecsökken. A hormonszintek változásával az egész szervezetet érintő tünetek alakulnak ki. A panaszok egy része átmeneti, másik része hosszabb távra szól. A lényeg, hogy a menopauza tüneteinek nagy része csökkenthető, tehát:

a változókor változtatható!

 

Változókori vérzészavarok

A menstruáció elmaradása sokszor nem megy zökkenőmentesen, mert az átmeneti hormonszint ingadozással a vérzés is vissza-visszatérhet, szintén jellegzetes, hogy ilyenkor a vérzés a szokásosnál erősebb, darabos, görcsös is lehet. Tovább »

Változókori hőhullámok

Szintén gyakori tünet, hogy a ciklus kimaradásával hőhullámok indulnak, amelyek erőssége az enyhétől a hétköznapokat is lehetetlenné tevőig is terjedhet. Az átmeneti hőhullámok jól kezelhetők természetes készítményekkel, de az évekig elhúzódó, kifejezetten erős hőhullámok miatt akár hormonkezelés is indokolt lehet. Tovább »

Vizelettartási zavar – inkontinencia

50 éves korra sok nőnél vizelet elcsepegés észlelhető. Hogyan lehet ezt megelőzni? Milyen késői megoldások vannak? Tovább »

Csontritkulás

A női nemi hormonok a változókor beköszönte előtt védik a csontállományt a leépüléstől. A hormonhiányos állapotban a csontok meggyengülnek, a csonttömeg fokozatosan csökken. A csontritkulás kezelésénél sokkal nagyobb súlyt fektetünk a megelőzésre, mielőtt a combnyak vagy csukló törése kialakul. Tovább »

Hüvelyszárazság

A női nemi szervek mindegyike hormonérzékeny, így a menopauza a hüvelyre is hatással van. A hüvely könnyebben kiszárad, síkossága csökken és emellett esendőbbé válik a fertőzésekkel szemben. Tovább » 


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99


Rendelő

Bp. VII. kerület
Madách Imre út 11.

(kapucsengő: 13)

weboldal

Bejelentkezés

Online bejelentkezéshez kattintson ide

telefonszám:

+36 1 456 78 99

(munkanapokon: 08-20 óráig)