Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

A szülésről

A legtöbb kismama úgy érzi, hogy a szülésre felkészülni a terhesség 40 hete alatt sem lehet! Az ember mindig az ismeretlentől fél, a szülészorvos és a szülésznő (bába) abban segít, hogy ezen félelmeket eloszlatja. Tehát kérdezzenek mindig bátran!

Az általam gondozott kismamák a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán szülnek. A Klinika, mint szülészeti csúcsintézmény, minden esetben a lehető legmagasabb biztonságot nyújtja a kismamák és újszülött gyermekük számára. Amíg más kórházban nem tudnak az átlagosnál komplikáltabb eseteket, például koraszülést (24. és 37. terhességi hét közötti szülés), cukorbeteg, magasvérnyomásos (toxaemiás) kismamákat ellátni, addig a II. Női Klinikán mindenki megkaphatja a megfelelő ellátást. Ez annak köszönhető, hogy Klinikánkon van a régió egyik legnagyobb forgalmú szülőszobája, az egyik legfelszereltebb Koraszülött Intenzív Osztálya (PIC-Perinatalis Intenzív Centrum). A szülőszobán a legfejlettebb orvosi műszerek és legmodernebb gyógyszerek az év 365 napján 24 órában rendelkezésre  állnak.

Extra szolgáltatások a Klinikán 

Privát szülésznő / bába

Az orvos feladata igazán komplikáció esetén értékelődik fel. Szövődménymentes esetekben tulajdonképpen döntően  a szülésznő feladata a szülés levezetése.

Érdemes egy szimpatikus szülésznőt már a 28-30. hét környékén felkeresni, mert igen sok hasznos információt adhat, akár mint nő a nőnek is.

Ha elnyerte bizalmunkat, közülük számosat fel lehet kérni saját bábának a szüléshez. Ez persze nem kötelező, de tapasztalataim alapján mindenki számára előnyös lehet.

A szülésznő általában személyesen és előre megmutatja a Szülőszobát. Amellett, hogy részletes listát lehet kérni tőlük a szükséges kellékekről, lebeszéli a leendő anyát a felesleges dolgokról.

A szülésznő a vajúdás és szülés teljes ideje alatt a kismamával van. Ápolja, segíti mind szóval, mind segítő kezeivel. Komplikáció esetén illetve a szülés közeledtével behívja az orvost és a keze alá dolgozik. Segít a gyógyszerek előkészítésében, beadásában, védi a gátat, ellátja az újszülöttet.

A találkozások alatt a felkért szülésznő már ismerőssé válik, aki további biztos hátteret ad a nehéz pillanatokban. Így mind emberileg, mind szakmailag kialakulhat a bizalom!

Egyágyas kórterem

Míg a szülőszobák mind egyágyasak, addig a szülés utáni néhány (átlagosan 4) napot a többágyas gyermekágyas osztályon tölti az édesanya és újszülöttje. Speciális igény esetén van lehetőség a Klinikánk alapítványa által felújított, komfortosabbá tett egyágyas szobák használatára. Ezen szobák közös jellemzője, hogy saját klímaberendezést, hűtőszekrényt, televíziót tartalmaznak, illetve két szobának van egy közös fürdőszobája. Ezen szobák ára éjszakánként 10 000 Forint, melyet csekken a távozás előtt kell befizetni. A szobák lefoglalására nincsen lehetőség csak a már Szülőszobán tartózkodó kismamák jelezhetik, ha ezt igénybe szeretné venni.

Újszülött iratainak intézése sorbanállás nélkül

Az újdonsült apuka feladat szokott lenni, hogy az újszülött hivatalos személyes okmányait beszerezze. Ez akár több napos sorban állással is járhat, de egy magánvállalkozás megbízói szerződés alapján vállalja a teljes ügyintézést.

Bővebb információ telefonon.

Őssejt levétel és megőrzés

Legtöbb élő sejtünk előre meghatározott feladatokra „szakosodott” sejt. Például szívsejtek alkotják a szívet és vesesejtek a vesét stb. Ezzel szemben az őssejtek úgynevezett anyasejtek, mert belőlük fejlődnek ki az emberi test összes sejtjei.

Az őssejtek a mai biológiai kutatások forradalmian új és egyik legígéretesebb területét jelentik. A kutatók az őssejtek egyre újabb felhasználási lehetőségeit fedezik fel, az őssejtek azon egyedülálló tulajdonsága miatt, hogy képesek különböző funkciójú sejtekké átalakulni, és beépülve képesek új, egészséges növekedésre stimulálni a szöveteket alkotó, „szakosodott” sejteket.

Az őssejtek minden szövetünkben állandóan jelen vannak, és felelősek azért, hogy a szervezet kismértékű károsodásait helyreállítsák. Elegendő számban állnak rendelkezésre ahhoz, hogy például egy vágott seb begyógyuljon, de nem elegendő a számuk ahhoz, hogy szívizom infarktus után a károsodott szívizomsejtek funkcióját átvegyék.

A köldökzsinórvér őssejtjei képesek az osztódásra és arra, hogy a csontvelőt, a vért és az immunrendszert és egyéb szöveteket alkotó fő komponensekké alakuljanak.

A köldökzsinórvérben található nagyszámú őssejt, szelektíven a károsodott területre juttatva alkalmas arra, hogy a károsodott szöveteket regenerálja.

A jelenlegi őssejt-kutatások eredményeként egyre többet tudunk meg arról, hogyan fejlődik ki egy szerv egyetlen sejtből és főként arról, hogy egy egészséges sejt hogyan lép egy sérült sejt helyébe.

Az őssejteket ma már több betegség kezelésében használják, de a kezelések a nagytömegek számára még nem elérhetőek. Persze a tudomány fejlődésével a therápiás felhasználás egyre jobban elterjedhet. Sikeres beavatkozásokkal különböző szívbetegségeket, idegsérülést, az Alzheimer kórt, cukorbetegséget illetve  a leukaemia egyes fajtáit tudják kezelni.

Technikailag az őssejt levétel a szülés vagy császármetszés során csaknem mindig megoldható. Ha felkeltette érdeklődését ez az eljárás személyesen kérhet bővebb tájékoztatást.


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99