Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

Egyéb laborvizsgálatok

Bizonyos esetekben szükség lehet vérből kimutatható vizsgálatokra. Ez lehet terhesség alatti vagy műtét előti kivizsgálás része. Bővebben a nőgyógyászati műtétekről

A laborvizsgálatok, ha Ön a gyors, kényelmes boztonságos utat választja, Rendelőnkben elvégezhetőek térítés ellenében.

Vérkép:

a vérplazma és a vér sejtjeinek vizsgálatára szolgál. Jelezhet gyulladást, vérszegénységet, vérzékenységet, kiszáradást. Bővebben a gyulladásokról

VÉR IONOK:

Nátrium, kálcium, kálium, magnézium vérszintjének meghatározására alkalmas.

Májfunkció:

a máj működésének vizsgálatára szolgál. GOT, GPT, LDH, GGT, ALP, bilirubin, ...

Vesefunkció:

a vese kiválasztásának hatékonyságát mutatja. Kreatinin, urea, karbamid, stb.

Vizelet:

a vese és a húgyutak állapotát jelzi. Kimutathat gyulladást, utalhat vesekőre, jelezhet toxaemiát és egyéb urológiai eltéréseket.

Tumormarker vizsgálatok:

Daganat gyanúját segíthetnek megerősíteni vagy kizárni. Leggyakrabban a CA 125 vizsgálatot kérjük petefészekrák és a petefészek jóindulatú betegségeinek (pl, petefészekciszta) elkülönítésére. Bővebben a tumormarker vizsgálatokról

Vércsoportvizsgálat + Ellenanyagszűrés:

Mindenkinek megahatározott vércsoportja van, melyet a szüleitől örökölt. A vércsoport nem változik életünk során, azonban a vérből kimutathatóak a szervezet által termelt ellenanyagok, melyek változhatnak.

Ha valakinek a vérében ellenanyagok mutathatók ki, akkor neki csak speciálisan személyre szabottan választott vért lehet adni és ez a vérválasztás akár hosszabb időt is igénybe vehet.

A vércsoport vizsgálat jelentősége, hogy amennyiben hirtelen vérzés miatt vérszegénység alakul ki, azonnal a megfelelő típusú vért lehessen adni a páciensnek. Vért csak végső esetben adunk, de műtét során kialakuló vérzés, komplikált szülés, hasi vérzés, baleset kapcsán rákényszerülhetünk.

Nőgyógyászati kis műtétekhez: korábbi vércsoportlelet elegendő.

Nőgyógyászati nagyműtétekhez: friss vércsoport vizsgálat + friss ellenanyagszűrés szükséges

Szüléshez: a terhesség elején illetve a szülés előtt néhány héttel kötelező az ellenanyagszűrés, mert a terhesség miatt is kialakulhatnak ellenanyagok. A szülés előtt tehát a 35. hét környékén friss ellenanyagszűrést kérünk.

Rh negatív kismamáknál: a terhesség alatt 3 alkalommal javasolt ellenanyagszűrés, mert, ha a magzati Rh pozitívos vércsoportot örököl az apától, akkor a kismama szervezetében a magzat ellen ellenanyagok alakulhatnak ki és ez további vizsgálatokat indokolhat.


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99