Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

Magzatmogás

Már a koraterhességi ultrahang vizsgálatok során látható, hogy az embriók különböző mozgásokat végeznek. Az anya számára ezek a mozgások azonban csak később válnak érezhetővé.

Első terhességben általában 18-20. terhességi hét között lehet először a magzatokat érezni. Többedik terhességben az anyák már tudják, milyen jellegű érzésre kell figyelni.

„Olyan érzés volt, mintha egy szappanbuborék pukkant volna ki a hasamban.”

A magzatmozgások számolásából következtetni lehet a magzat méhen belüli állapotára. Legjobb, ha evés után 1 órán át, bal oldalon fekve számoljuk a magzatmozást. Ezidő alatt kb. 10 alkalommal szokott a magzat érezhetően mozogni.

Ha azt észleljük, hogy a magzatmozgás kevesebb, ezt jelezzük kezelőorvosunknak!

Ilyen esetben ultrahang, a 35. héttől CTG vizsgálat lehet indokolt.

Módszerek a magzat állapotának vizsgálatára

  • Magzatmozgás számolása a fentiek szerint
  • CTG - magzati szívhang és méhizomzat feszülés egyidejű monitorizálása
  • Flowmetria - ultrahangos keringésvizsgálat a köldökzsinór ereiben.
  • Amnioszkópia - magzatvíz színének meghatározása a nyitott méhszájon át a 38. héttől

Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99