Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

Vérzés a terhesség alatt

A terhesség a vérzés kimaradásakor válik kimutathatóvá és ezután a menses a terhesség teljes idejére elmarad, de nem ritka, hogy a terhesség alatt különféle vérzéseket észlelünk. Sokan ezt menstruációval tévesztik össze, így lemaradnak a koraterhességi vizsgálatokról.

Nem kell azonnal rosszra gondolni, ha a vérzés hamar lecseng, görcsök nem jelentkeznek, vagy a vérzés csak barnás váladékot jelent.

Szintén sokan veszik észre a terhesség elején a pozitív terhesteszt mellett, hogy amikor az esedékes mensesnek kellene megjönni, menstruációszerű vérzés jelentkezik. Ezen állapotok kezelése kisterheseknél a pihenés és 3x2 MagneB6 tabletta. Egyedi elbírálás alapján terhességmegtartó hormon adásával lehet a kezelést kiegészíteni. A vérzés nem jelent minden esetben vetélést. Panaszok fokozódása esetén azonban orvosunkhoz kell fordulni.

Komolyabban kell azonban venni, ha a vérzés fokozódik, színe élénkvörös, esetleg a vér darabos vagy görcsökkel egyidőben jelentkezik. Ilyenkor a vetélés lehetősége is felmerül. Akkor is érdemes orvos tanácsát kérni, ha a várandósnak korábban több spontán vetélése volt. Bővebben a vetélésről…

A terhesség 2-3. trimeszterében jelentkező vérzés már ritka, ezért utóbbi esetekben mielőbb orvoshoz kell fordulni.

Terminus körül a szülés megindulását is jelezheti vérzés, ezért ilyenkor mindig be kell menni a Szülőszobára.

Hirtelen jelentkező, nagy mennyiségű vérzés esetén, amely a menstruációt jóval meghaladja, szédüléssel, általános gyengeséggel jár, minden esetben érdemes a Klinikára menni. A vérzés hátterében súlyos életveszélyes állapot is állhat, ezért ilyenkor függetlenül a terhesség korától, mentő segítségét is igénybe lehet venni, de erre általában nincsen szükség.


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99